Kosten voor het chippen van auto

Autoschippen is een eenvoudige en effectieve manier om autoschade te herstellen zonder de hulp van dure reparaties. Voordat u echter besluit zelf een auto te chippen, is het raadzaam om de hulp in te roepen van een professionele frituurmachine.

Hoewel sommige mensen het gevoel hebben dat ze zelf eenvoudige chip-smashers kunnen uitvoeren, kan er veel schade worden aangericht als men niet oppast.

Lees verder voor meer informatie over het chippen van auto’s en de voor- en nadelen ervan.

Voordat u besluit zelf een auto chippen, is het verstandig om toestemming van de autobezitter te krijgen. Dit komt doordat de eigenaar de meeste kennis heeft van de exacte chip die moet worden aangepakt, evenals het soort schade dat moet worden aangepakt. Hiermee kunt u een auto chippen op de door hem / haar voorgeschreven manier en de best mogelijke frituur krijgen. De kosten van het chippen van auto’s spelen een grote rol bij het overwegen van deze optie, dus het is het beste om een auto te chippen in overeenstemming met de wensen van de autobezitters.

Als u klaar bent, is het belangrijk om alle accessoires uit het beschadigde gebied te verwijderen.

Dit komt omdat de onderdelen in de auto niet zullen worden beschadigd als er wordt afgebroken, maar dat ze de lak aan de buitenkant kunnen beschadigen. Als de auto is opgetild, wordt geadviseerd om een niveau te gebruiken om ervoor te zorgen dat geen enkel lichaamsdeel beschadigd raakt. Dit is een gemakkelijke stap en zal later onnodige pijn voorkomen. Als de chip eenmaal leeg is, wordt geadviseerd om het oppervlak schoon te maken met ontsmettingsalcohol en een milde zeep.

Volgens het spaanpatroon wordt aanbevolen om de voorkant van de deur, de motorruimte, het interieur en de kofferbak weg te spanen. Als de schade eenmaal is verminderd, wordt geadviseerd om overtollig vuil te verwijderen met een schone doek of papieren handdoek. Het is ook belangrijk om te controleren of er chips op de carrosserieën van de auto’s zitten. Als een deel van de carrosserie is gechipt, is het raadzaam deze te vervangen door een nieuwe chip aan te brengen, weg van de originele.

De verfspaan kan worden verwijderd door deze te schuren en een nieuwe verflaag aan te brengen om de chip te bedekken. Dit is een eenvoudig proces en kan in slechts een uur worden gedaan. Voor sommige mensen zijn de kosten van het chippen van auto’s echter een probleem. In dergelijke gevallen is het wellicht niet mogelijk om de chip weg te spanen zonder de lak volledig te beschadigen. In dat geval is een spaanverwijderingsproces vereist.

Er zijn twee methoden beschikbaar om spanen te verwijderen: de ene is door het reparatieproces en de andere door de spaan weg te schuren. Het reparatieproces omvat het gebruik van ponsen met een plastic punt die in de chip worden geduwd en het verwijderen van de hele chip op het oppervlak zonder de rest van het paneel te beïnvloeden. Bij het schuurproces wordt een fijn schuurpapier gebruikt om de hele spaan van het oppervlak te verwijderen, waardoor het oppervlak glad blijft.

Klik hier voor meer informatie Chipperformance.nl

loading
×