Wat moet ik kiezen voor mijn vloertegels voor thuis?

welke vloertegels moet ik kiezen

Wat moet ik kiezen voor mijn vloertegels voor thuis?

Het is belangrijk om te kiezen welke u wilt gebruiken als u uw eigendom er in goede staat wilt laten uitzien. Tegels worden in veel huizen gebruikt om de hardhouten, bakstenen en mortelvloeren te beschermen tegen beschadiging en om gemakkelijke vlekken door zaken als reinigingsvloeistoffen en vet te helpen voorkomen. Ze worden ook vaak gebruikt in plaats van linoleum als er geen vloerkleed of tapijt in de kamer nodig is, omdat ze gemakkelijker schoon te maken zijn en er veel mooier uitzien. Er zijn echter voor- en nadelen aan het gebruik van tegels op verschillende soorten vloeren, en het kan zijn dat de ene beter geschikt is voor bepaalde delen van uw boerderij dan de andere.

Vloertegels van cement zijn verreweg het gemakkelijkst schoon te maken. Je veegt ze gewoon met een bezem en wast ze daarna af met warm water. Als u deze vaak schoonmaakt, kunnen ze er een beetje dof uitzien, dus u moet ze regelmatig schoonmaken met water en zeep. Om ze er op hun best uit te laten zien, kun je zelfs een mengsel van azijn en water gebruiken als oplossing voor een grondige reiniging. Dit is echter vaak niet nodig, omdat ze er goed uitzien en lang meegaan zonder er moe uit te zien.

Cementtegels hebben het voordeel ten opzichte van andere vloertypes doordat ze vlekbestendig zijn. Als u bijvoorbeeld een deel van uw boerderij heeft waar veel dieren zijn, zult u waarschijnlijk merken dat ze bevlekt zijn door bloed of andere vloeistoffen die worden gemorst. Met een cementtegel veeg je deze gewoon af en gebruik dan een mengsel van water en azijn of bleekmiddel om de vlekken te verwijderen. Dit is een snelle en eenvoudige manier om de kleur in zijn oude glorie te herstellen. Omdat cementtegels vrij hard zijn, zullen ze goed bestand zijn tegen slijtage en zal de kleur worden hersteld.

Wanneer u kiest welke tegels u in uw boerderij wilt gebruiken, moet u beslissen of u voor cement of steen gaat. Steen is uiteraard duurder maar ook duurzamer dan cement. In een boerderij kan het zijn dat er veel modderige gebieden zijn, dus het kan zijn dat u moet kiezen tussen steen en cement voor de vloer. Stenen tegels zullen slijtvaster zijn, maar u zult merken dat ze niet zo gemakkelijk schoon te maken zijn, en daarom zijn ze minder populair in huishoudelijke keukens.

Keramische vloertegels zijn erg populair omdat ze een uitstekende geluidsklasse hebben. Deze vloertegels zijn ook erg hygiënisch en een stuk makkelijker schoon te maken. In tegenstelling tot steen of cement zijn ze niet slijtvast en zullen ze daardoor waarschijnlijk gemakkelijker barsten dan gewone tegels. Keramische vloertegels kunnen iets moeilijker te installeren zijn dan sommige tegels en daarom worden ze meestal gezien in hotels en resorts waar de tegels dagelijks worden gebruikt.

Als je eenmaal hebt besloten welke tegel je wilt gebruiken, moet je nadenken over hoe groot deze moet zijn. Als u slechts een kleine tegel nodig heeft ter grootte van een cent, dan kunt u een tegel kiezen met een hoogglans afwerking en een klein ontwerp. U kunt dan het gewenste effect creëren door andere kleine tegels rond het ontwerp toe te voegen en ervoor te zorgen dat ze allemaal overeenkomen met dezelfde kleur.

Klik hier om meer te lezen: Retrotegels

loading
×